Waar wij nu liever zouden zijn dan thuis
Waar wij nu liever zouden zijn dan thuis

Waar wij nu liever zouden zijn dan thuis

Nergens beter dan thuis zeggen we wel eens. Dat kan leuk zijn voor even. Maar na 4 weken lockdown zijn wij onze thuis even beu gezien ?. Tijd voor te dromen over toekomstige reizen! Er zijn veel plaatsen waar wij nu zouden willen zijn. Natuurlijk in tijden zonder corona. Want nu is het nog altijd niet het beste plan om te reizen. Blijf voorlopig nog thuis en droom over toekomstige reizen! Zo heb je al een plan voor na de lockdown ?.

Vancouver

Normaal vertrekken wij op 17 mei 2020 naar West-Canada. Vorig jaar wonnen we twee vliegtickets en kozen we Canada als bestemming. Met ons vieren wachten we nu af of we gaan kunnen vertrekken. Voorlopig kregen we niet te horen dat de reis niet zou doorgaan. Alles hangt natuurlijk af van hoe het corona virus zich verder manifesteert. Wij blijven dus hopen dat tegen dan alles opgelost gaat zijn en we gaan kunnen vertrekken. Hoop doet leven zei ooit een bekende Vlaamse zanger. Natuurlijk zijn wij onze reis al maanden aan het voorbereiden en dat doet ons wegdromen. De prachtige natuur die we gaan ontdekken en de geweldige stad Vancouver lacht ons toe. Wij kijken er alvast naar uit en zouden nu al willen vertrekken. Daarom dat we graag nu al Vancouver willen ontdekken in plaats van thuis te zijn.

Als onze reis doorgaat zullen we in mei naar Vancouver vliegen. Daar start onze reis. Na enkele dagen trekken we dan naar Vancouver Island waar we een tijd zullen blijven. Hierna starten we dan onze route van de nationale parken. Wij reizen naar alle plaatsen die je moet gedaan hebben in West-Canada. Onder andere Banff, Lake Louise en Jasper staan op het programma. Als de reis in 2020 niet zou kunnen doorgaan zullen we genoodzaakt zijn alles te verplaatsen. Denkelijk gaan we dan pas in 2021 maar we gaan sowieso nog naar West-Canada! Uitstel is wat ons betreft geen afstel. Canada, we komen eraan, misschien enkel met wat vertraging ;-).

Berlijn & Barcelona

Toen wij voor de eerste keer naar Berlijn reisde, waren we direct verliefd op deze hippe stad. Berlijn is zo divers en zo geweldig! Normaal ging ik vorige zomer teruggaan met een beste maatje maar door omstandigheden is dat niet kunnen doorgaan. Toch lonkt Berlijn en zouden we graag nog eens naar deze stad gaan. Ik denk dat we na het virus toch een weekendje gaan inplannen. Ik voelde mij direct thuis in Berlijn. De stad heeft een veel geschiedenis maar heeft ook zeker een alternatieve kant. Berlijn is gewoon een must do citytrip. Dus na het corona virus gaan we zeker nog terug. Had het nu gekund dan waren we er al geweest :-).

In 2012 en begin dit jaar waren we al in Barcelona. Vele mensen zijn er al geweest en vinden het de mooiste Spaanse stad. Spanje is veelzijdig dus ook niet vergelijken. Na onze laatste stedentrip naar Barcelona hadden we niet direct het gevoel dat we snel zouden terugkeren. Het plan was om in 2026 opnieuw op stedentrip te gaan als de Sagrada Família is afgewerkt. Nu we allemaal in lockdown zijn, krijgen wij toch weer zin om opnieuw naar Barcelona te gaan. Het is er zo geweldig en het is ook gewoon leuk om tijd door te brengen in deze stad.

Wanneer je alle bezienswaardigheden hebt afgevinkt hebt kun je perfect gewoon door de straten wandelen en blijven genieten. Een strandwandeling maken bij een lentezon. Paraderen op de De Ramblas, terrasjes doen. Of genieten van een zonovergoten uitzicht op de stad als je naar de bunkers van El Carmel wandelt. Wat zouden we nu graag genieten van het mooie weer in Barcelona!

San Francisco & Sydney

Hans reisde ooit naar de West-kust van de USA. Als je hem zou vragen wat zijn favoriete stad in de USA is, dan zegt hij vast en zeker San Francisco. Het is een stad die voor mij ook hoog op het lijstje staat. Het lijk me echt een geweldig stad waar er veel te ontdekken en beleven valt. Ik heb ook echt een zwak voor bruggen en laat San Francisco nu net een van de bekendste bruggen ter wereld hebben! Graag zouden we dan nu ook samen the golden gate bridge bewonderen. Door nu in lockdown te zitten krijg je naar ons gevoel wel een beter beeld waar je in de komende jaren graag naartoe wilt. En dan is San Francisco zeker een grote optie! Konden we er nu maar al zijn :-)!

Een ander land waar we al jaren van dromen is Australië! Specifiek Sydney! Ik zat in het derde leerjaar toen de Olympische Spelen in 2000 doorgingen in Sydney. Mijn leerkracht had toen een boekje gemaakt over de Olympische Spelen. Op de voorkant stond de gekende foto van de Sydney Opera House. Ik vond dat zo een mooi gebouw dat ik toen besloot dat ik ooit naar Sydney zou reizen. Het is een kinderdroom om daar ooit te zijn, net zoals de Taj Mahal bezoeken ook een kinderdroom was (Afgevinkt in 2019 😉 ). Natuurlijk willen wij niet alleen naar Sydney. Wij zouden graag een grote en lange reis maken door Australië. Zodanig dat we tijd genoeg hebben om Australië te ontdekken. Lijkt ons een prachtig land en misschien wordt het wel tijd om hiervoor te beginnen te sparen 🙂 .

Zweden & Noorwegen

Het is al een paar jaar geleden dat we voor het eerst in Zweden waren. Stockholm was toen een stad waar we al heel lang op stedentrip wouden en toen waren we er eindelijk! We hebben toen best wel veel tijd doorgebracht in deze Zweedse hoofdstad en het smaakt naar meer. Wij zouden graag nog eens terug gaan naar Stockholm maar we zouden ook graag Zweden verder ontdekken. Steden als Göteborg en Malmö zouden we graag nog bezoeken maar ook de Zweedse natuur lijkt ons echt prachtig! Met de auto naar daar en met de tent kamperen lijkt ons een zeer goede optie als volgende reis!

In 2018 ging ik op cruise door de Noorse Fjorden met mijn vader. Een enorme mooi beleving! De Noorse Fjorden is echt een van de prachtigste, adembenemende plaatsen van Europa! Het is een beleving op zijn eigen. Hans is nog nooit op cruise geweest en heeft de pracht van de fjorden nog niet gezien. Daar moeten in de komende jaren toch nog eens verandering brengen. Sowieso gaan we ooit samen naar de Noorse Fjorden en zeker ook nog een stukje hoger dan de vorige keer. Ook lijkt Oslo ons een fantastische stad dus dat staat zeker ook nog als stedentrip op het programma.

Op welke bestemming zou jij nu liever zijn dan thuis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *