Goedkoop op citytrip naar steden die echt de moeite zijn.
Goedkoop op citytrip naar steden die echt de moeite zijn.

Goedkoop op citytrip naar steden die echt de moeite zijn.

Je wilt er even tussenuit maar hebt maar een beperkt budget? Of ben je gewoon een budgetreiziger? Het maakt totaal niet uit waarom je goedkoop op citytrip wilt. Wat wel uitmaakt is dat wij hier onder voor jou een lijstje hebben met de goedkoopste steden die echt de moeite zijn. Onderaan vind je ook nog enkele algemene tips voor goedkoop te boeken.

Boedapest

George Ezra zong er een nummer over, al weten wij niet direct of het nu eigenlijk over de stad gaat of niet. Soit, doet er ook even niet toe. Boedapest is gewoon de perfecte budget stad voor een citytrip. Een zeer veelzijdige stad die veel te bieden heeft. Bij Boedapest denk je misschien direct aan zomerse taferelen maar de stad is de ideale bestemming in alle seizoen. In de herfst zijn het bijvoorbeeld nog steeds aangename temperaturen. Boedapest ademt cultuur, dat zal je al gauw merken.

Bezienswaardigheden Boedapest

 • De burcht van Boeda
 • Széchenyi-baden
 • De kettingbrug
 • Margareta-eiland
 • Het parlement

Dublin

Dublin & Guinness is de alom gekende combinatie waar velen aandenken. De stad heeft nochtans zoveel meer bezienswaardigheden dan de Guinness Storehouse. Dublin is niet de grootste stad waardoor je alles perfect te voet kan verkennen. Je kan zelf door de straten slenteren en op verkenning gaan of je kiest ervoor een uitgestippelde wandeling te volgen. Voor verschillende nationale musea betaal je geen geld voor je bezoek. Extra goedkoop dus. Plezier gegarandeerd is deze stad. De Dubliners hebben zelfs een woord voor dat plezier maken: CRAIC. Dit is zeer vanzelfsprekend voor de inwoners van deze stad maar ook voor de bezoekers van de velen pubs. De inwoners worden beschouwd als een van vriendelijkste mensen in Europa en in de wereld. Die vriendelijkheid is echt overal aanwezig en dat ervaar je in de straten van Dublin direct.

Bezienswaardigheden Dublin

 • Dublin Castle
 • Christchurch Cathedral
 • Trinity College
 • The Spire.

Lees ook: Waarom we de combinatie van Dublin & Guinness even moeten vergeten…

Praag

Praag heeft de schoonheid van Parijs zeggen ze wel eens. De geschiedenis gaat een millennium terug. En het bier, is naast het Belgische bier natuurlijk, het beste bier in Europa. Praag heeft ook zoveel te bieden. Wandel van de ene kant van Praag naar de andere over de prachtige Karelsbrug. Ondertussen bezichtig je de 30 standbeelden die in de 17e en 18e eeuw geplaatst werden. Als je op het oude stadsplein staat snap je direct waarom Praag zo een schoonheid is. De stad ademt oudheid en net als Boedapest cultuur. Maar er is nog meer te beleven. Bekijk je Praag graag van op 60 meter hoog? Ga dan zeker eens naar Eiffeltoren-imitatie die deze stad rijk is. Praag is een beleving op zijn eigen.

Bezienswaardigheden Praag

 • Karelsbrug
 • Petřín-uitkijktoren
 • Joodse wijk
 • Oude Stadsplein
 • Sint Vituskathedraal

Sofia

De prachtige parel van Bulgarije, Sofia. Er is zeker en vast genoeg te beleven in deze Bulgaarse hoofdstad. Door dat Sofia nog redelijk onbekend bevind je je echt tussen de lokale bevolking. Er is zoveel te doen in deze gezellige stad. Cultuurliefhebbers, foodies, voor iedereen wat wils. Sofia heeft als eyecatcher de Alexander Nevsky Kathedraal, een imposante Orthodoxe kerk gebouwd. Dit is trouwens ook een van de grootste Orthodoxe kerken ter wereld. Je vindt trouwens genoeg religieuze bouwerken. Orthodoxe kerken en een van de grootste synagogen van de balkan. Het is duidelijk te zien dat Sofia niet alleen de historische gebouwen heeft maar ook moderne sovjet invloeden te zien zijn. Het is een geweldige, gezellige, charmante stad.

Lees ook: 15 bezienswaardiheden in Sofia

Bezienswaardigheden Sofia

 • Aleksander Nevski Cathedral
 • Ivan Vazov Nationaal Theater
 • Centrale mineraalbaden
 • Sofia synagoge
 • Largo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *