Waarom we de combinatie van Dublin & Guinness even moeten vergeten…
Waarom we de combinatie van Dublin & Guinness even moeten vergeten…

Waarom we de combinatie van Dublin & Guinness even moeten vergeten…

 

Op kerstavond besloten wij om onze eerste citytrip van 2019 te boeken. We zochten naar goedkope vluchten en een uurtje later viel de keuze op Dublin. Een stad die al een hele tijd op ons lijstje stond. Op dag vier van het nieuwe jaar vertrokken we naar Dublin. Het werd een ideale citytrip voor 2019 in te zetten :-)!

Dublin & Guinness is de alom gekende combinatie waar velen aandenken. Dit komt omdat de Guinness Storehouse zich net buiten de stad bevind. Dublin is een stad die altijd gelinkt zal zijn met het Guinness-bier maar de stad heeft meer in zijn mars. Daarom heb ik het hieronder even niet over het bekende bier maar over de stad zelf ;-).

 

8 redenen waarom je voor je volgende citytrip Dublin moet kiezen

1. Dublin is meer dan Guinness alleen.

De stad heeft zoveel meer bezienswaardigheden dan de Guinness Storehouse. Enkele bezienswaardigheden zijn bijvoorbeeld Dublin Castle, Christchurch Cathedral, Trinity College en The Spire. Dublin Castle is een kasteel dat momenteel dienst doet als regeringsgebouw en museum. Het kasteel werd verschillende eeuwenlang door de Engelse overheersers gebruikt als woonruimte. Het Trinity College is de oudste universiteit van Ierland. In de oude bibliotheek van het Trinity College vindt je het beroemde Book of Kells terug. Ter gelegenheid van de millenniumwisseling werd de 120 meter hoge The Spire gebouwd. Het was echter pas af in 2003. Het monument heeft verschillende schunnige bijnamen die je maar eens even moet googelen.

2. Dublin kan je perfect met de benenwagen verkennen.

Doorheen de stad stroomt de rivier de Liffey die de stad verdeeld in een noord- en zuidzijde. Dublin is niet de grootste stad waardoor je alles perfect te voet kan verkennen. Je wandelt in minder dan tien minuten bijvoorbeeld van Grafton street aan de zuidkant naar O’Connell street aan de noordkant. Er zijn verschillende bruggen die het water overbruggen. De bekendste zijn halfpenny bridge en O’connell bridge. Aan de noordkant van Dublin vind je bijvoorbeeld The Spire terug. Dublin Castle en Christ Church Cathedral liggen dan weer aan de zuidkant.

Je kan zelf door de straten slenteren en op verkenning gaan of je kiest ervoor een uitgestippelde wandeling te volgen. Wij ontdekten Dublin met de free walking tours van Generation tours. Verder gingen wij al wandelend op pad met de Dublin reisgids van Time to Momo. Dublin heeft zoveel gespecialiseerde rondleidingen dat je keuze genoeg hebt. Andere opties zijn bijvoorbeeld de Viking Splash Tour, literaire kroegentocht of een podcast met wandeltoernooien. Je zal je niet vervelen in Dublin.

3. De nationale musea van Dublin zijn gratis.

Voor verschillende nationale musea betaal je geen geld voor je bezoek. Dit is het geval in de nationale galerij van Dublin, het Museum of Modern Art, het Museum van decoratieve kunst en geschiedenissen en het Nationaal Museum voor Archeologie. De nationale galerij van Dublin is gelegen op Merrion Square en het Museum of Modern Art vindt je terug in Kilmainham . Het Museum van decoratieve kunst en geschiedenis is gelegen in Collins Barracks en het Nationaal Museum voor Archeologie in Kildare Street.

4. Eten in Dublin moet niet duur zijn

Als je even rondkijkt bij de restaurants zie je hier en daar ‘early-bird’-specials. Dit houdt in dat je een voor- en hoofdgerecht kunt krijgen voor tussen € 9 en € 20. De restaurants promoten deze specials op hun stoepborden en op posters die uithangen. De locals die we tegenkwamen vertelde ons ook dat je best niet in de Temple bar buurt eet als je een goedkope maaltijd wilt scoren.

5. Dublin is de geboorteplaats van verschillende wereldbekende schrijvers & muzikanten

Bekende schrijvers zoals James Joyce, Bram Stoker, Jonathan Swift, Samuel Beckett en Oscar Wilde werden in Dublin geboren. Overal in deze stad kom je dan ook links met literatuur tegen. Ook de muzikanten van U2 en natuurlijk hun zanger Bono hebben hun roots in de Ierse hoofdstad. U2 is nu eenmaal Dublin en Dublin is nu eenmaal U2.

6. Plezier gegarandeerd als het van de Dubliners afhangt!

De Dubliners hebben zelfs een woord voor dat plezier maken: CRAIC. Dit is zeer vanzelfsprekend voor de inwoners van deze stad maar ook voor de bezoekers van de velen pubs. Er zijn zoveel pubs in Dublin dat je er eentje voor elke dag hebt. Welke bar je ook kiest voor je avondje weg of voor een pleziermoment, er is sowieso keuze genoeg. Zelfs als je al vaker in Dublin was zal je toch altijd nieuwe bars en clubs ontdekken. Je kan enkel in de Temple Bar buurt vertoeven of je kan jezelf laten betoveren door een van de vele lokale pubs. Wijk af van de drukte van de toeristische pubs en kies voor de traditionele pubs die Dublin te bieden heeft. In vele pubs vind je dan ook nog eens traditionele livemuziek die het plaatje compleet maken. En wanneer de muziek begint, is het echt moeilijk om niet te dansen! Je zult sowieso een geweldige avond beleven!

7. Groen in de stad

Dublin heeft vele groene plekken te bieden. Er zijn genoeg fantastische parken in de stad zoals St. Stephen’s Green en de Iveagh Gardens en Phoenix Park, het grootste stadspark in Europa.

8. Ieren zijn zeer vriendelijke mensen

Ze worden beschouwd als een van vriendelijkste mensen in Europa en in de wereld. Daarom zijn ze door deze reden ook bij de gelukkigste mensen ter wereld. Die vriendelijkheid is echt overal aanwezig en dat ervaar je in de straten van Dublin direct. Wanneer je verloren loopt, zal je rap geholpen worden door een local. In de bars zullen ze sneller een gesprek beginnen wanneer ze weten dat je een toerist bent. ln de hedendaagse wereld waar vriendelijkheid niet meer altijd aanwezig is, merk je daar in Ierland niks van. De vriendelijkheid van de Ierse bevolking is dan ook een pluspunt.

 

Eén reactie

  1. Pingback: Goedkoop op citytrip naar steden die echt de moeite zijn. – Always Somewhere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *