Terug van weggeweest
Terug van weggeweest

Terug van weggeweest

Het is een tijdje geleden dat je nog iets van ons hoorden. Corona zorgde ervoor dat de blog even verdween. Iedereen van ons ging in lockdown en we moesten allemaal noodgedwongen thuisblijven. Vele sectoren lagen stil en konden niet verder werken. Evenementen konden niet doorgaan, samenzijn met degene die we het liefste zien kon niet meer en we konden spijtig genoeg niet meer op reis voor een tijdje. Toen het eind vorig jaar even beter was met corona reisden wij naar Duitsland waar het toen veilig was. Eens terug in België konden we het echter niet opbrengen om hierover te bloggen. Iedereen was bezig met corona te verslaan en niet met reizen. We besloten een pauze te nemen met de blog en die pauze duurde langer dan verwacht.

Sinds het begin van corona is er ook wel wat veranderd in ons leven. Ikzelf veranderde van job wat een goeie, noodzakelijke beslissing was. We kochten een huis na een lange zoektocht van een paar jaar. Dit najaar verhuizen we naar daar. We leerden een hoop levenslessen door corona en kwamen onszelf soms wel eens tegen ;-).

Gaan we naar Canada?

Het was enorm wennen aan het feit dat we niet of toch veel minder mochten reizen. Hier en daar deden we een tripje in ons eigen Belgenland of staken we wanneer het mocht de grens over. Buiten onze reis naar Duitsland bleven de grote reizen echter uit. De reis naar Canada met de vliegtickets die we gewonnen hadden werd keer op keer uitgesteld. Daardoor zijn we nog steeds niet naar Canada gereisd. En dat zal voorlopig ook zo blijven.

Normaal zouden we in September 2021 naar Canada gereisd zijn. Toen we vorige week langs gingen bij het reisbureau bleek echter dat de situatie nog altijd onzeker is. Canada gooit de grenzen wel terug open maar niemand kon ons garanderen dat we effectief zouden kunnen vertrekken. Wij moesten sowieso een quarantaine plan hebben voor het geval we toch positief zouden testen. Vluchten zouden anders geboekt moeten worden omdat we niet via de USA zouden kunnen vliegen. Kortom heel veel gedoe zonder zekerheid. Dus besloten wij onze reis te annuleren en de centjes te gebruiken voor reisjes dichterbij huis. Of voor de renovatiewerken voor het huis. Dat moeten we nog even bezien.

Geen Canada dus. Wilt dit dan zeggen dat we voorlopig niet meer gaan reizen? Nee, al zal het even anders zijn dan vroeger.

Niet ver weg

Tijdens corona deden we enkele leuke tripjes kortbij huis en dat beviel ons ook heel goed. Gaan we dus vaker erop uittrekken in België en Nederland? JA!

In de afgelopen tijd ging we meermaals een weekendje weg. Zo ontdekten we het Brugse ommeland, Turnhout, Veluwezoom, De hoge venen, Arnhem, Eindhoven, Borgloon en de Mechelse heide. We herontdekten ook onze eigen streek, Eindhoven en Cap Gris-Nez / Cap Blanc-nez. Kort samengevat: we zijn heel blij dat we ondanks Corona al deze mooie plekken leerden kennen. Ergens word je door Covid 19 ook dankbaarder voor de kleine dingen.

Wij gaan dus nog verder op ontdekking in ons Belgenlandje en bij de Noorderburen. Er staan nog vele kortbij tripjes op ons lijstje. Zo willen we gaan eilandhoppen op de waddeneilanden, steden ontdekken zoals Groningen, Haarlem, Leiden en willen we nog meer genieten van de natuur in Nederland. Maar ook in ons eigen land zouden we graag er meer op uittrekken. Tongeren, de Ardennen willen we graag herontdekken en Wallonië zouden we graag veel beter leren kennen. Het lijstje is oneindig gokken we..

Guten Tag Deutschland

We hadden al heel wat van Duitsland gezien en door onze reis in het najaar van 2020 mogen we al vele plekjes afstrepen van het Duitsland lijstje. Gaan we na die drie weken Duitsland vorig jaar nog terug naar daar? JA! Onze roadtrip startte in Monschau en zo reden we verder langs de wijnvelden door de moezel. De roadtrip vervolgde met een route door het zwarte woud. Tussendoor ontdekten we ook nog eens heel veel leuke steden. Het was een verrassend mooie reis met vele geweldige, onvergetelijke momenten. Binnenkort schrijven wij hier zeker nog een artikel over :-).

Deze zomer trok ik nog terug naar Berlijn, een stad waar ik mijn hart eerder al verloor. Het Duitsland verhaal is dus zeker nog niet ten einde. Er valt nog zoveel te zien en te beleven daar en we gaan sowieso nog duizend keer terug naar Berlijn ;-).

Srprs.me

Maar voor we alle bovenstaande plannen tot uitvoering brengen gaan we binnen enkele weken eerst nog eens op srprs.me reis. Dat is door covid ook al weer geleden van Januari 2020 toen we Barcelona mochten gaan herontdekken. We hebben al verschillende vliegreizen gedaan met srprs.me. Telkens een hele beleving maar naar toplocaties. Zo geraakten we naast Barcelona al eerder in Wroclaw & Nice.

Ook zijn wij enorme fan van srprs.me autoreizen :-). Die brachten ons eerder al naar Berg en Dal, Nijmegen en Trier. Dit najaar gaan we nog eens met de auto op reis en laten we ons opnieuw verrassen. Zeer benieuwd waar we nu weer zullen uitkomen.

Hoe gaat het nu verder met de blog?

De blog blijft bestaan en jullie zullen nog vele artikelen kunnen lezen, updates krijgen via Facebook en mee kunnen genieten. We gaan de artikelen en updates persoonlijker dan ooit maken. Er zijn al genoeg reisblogs op deze wereld met duizend en een tips per locatie ivm bezienswaardigheden. Wij delen liever de persoonlijke tips met je. Van ons voor jou. Onze persoonlijke verhalen en ervaringen. De collega reisblogs informeren jouw wel over de bezienswaardigheden, wij vertellen liever ons reis verhaal. Dat wordt onze nieuwe focus hier ;-).

Zoals we al eerder vertelden zullen het vaker kortbij reisjes zijn waar we over vertellen. Als we terug op avontuur kunnen door Europa of hopelijk snel terug buiten Europa dan zal je ook al onze verhalen / ervaringen hier terug vinden.

Voila, de nieuwe start is gemaakt. Het is alsof we nooit zijn weggeweest. Welkom terug en hopelijk tot snel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *