Roadtrip Duitsland: Steden & de moezel (1)

Toen Corona eind 2020 een beetje gas terugnam gingen wij op roadtrip door Duitsland. Oorspronkelijk gingen we naar Canada. Toen we wisten dat dit niet doorging waren uitgeweken met reisplannen naar Zweden, Denemarken, Zwitserland, Portugal,.. . Ook deze plannen gingen niet door. Daarom bleven we iets dichterbij huis. Eerst gingen we enkele dagen op ontdekking in ons eigen België en na enkele dagen staken wij de grens over. Plan: een roadtrip door de moezel en het zwarte woud. Een route die voorheen niet echt gepland was en elke moment kon veranderen. Zo besloten wij gaandeweg vaak even uit te wijken naar een leuke Duitse grootstad wanneer de kans zich voordeed. Of gingen we naar andere plaatsjes als de geplande locatie tegenviel ;-).

Kort samengevat: Het was een geweldige roadtrip met heel veel variatie en heel veel geweldige locaties. Plaatsen die ons vaak enorm verrasten omdat ze zo geweldig mooi waren of zo onwijs tof. Het was onze eerste echte autoreis samen en ook dat beviel ons super goed. Wij keken wat er op ons afkwam. Onze accommodaties boekten we maar enkele dagen of de dag voordien waardoor we een enorm gevoel van vrijheid hadden :-).

In twee artikelen vaten we onze roadtrip even samen die we dus eind 2020 maakten. In dit artikel lees je onze route door de moezel die startte in Monschau & Koblenz via de moezel om te eindigden in Kaiserslautern.

Monschau

Na onze vakantiedagen in België reden we door naar onze eerste stop in Duitsland: Monschau! Gelegen op een hoogte van ongeveer 420 meter heeft dit plaatsje in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen veel hoogtes en laagtes. En dat hebben we gemerkt! De extreem smalle straatjes in combinatie met de hoogtes en laagtes hebben toch voor enkele spannende momenten in de auto gezorgd. Voor de rest Monschau een heel klein idyllisch waar je even tot rust kan komen en op het gemakje kunt rondwandelen. Zeker een bezoekje waard.

Koblenz

Ontdekking 1 van deze roadtrip: Guten Tag Koblenz! Wij hadden al veel goeie dingen gehoord maar gingen nu zelf op ontdekking. Zeer benieuwd en we werden fan van Koblenz. Een gezellige stad waar je veel te zien hebt qua bezienswaardigheden. Tijdens onze roadtrip werden kabelbanen een dingetje. In Koblenz nam wij dan ook even een ritje naar boven met de Koblenz Seilbahn. Met als gevolg een prachtig uitzicht over de stad. Vanuit de stad zie je in de verte het Festung Ehrenbreitstein. Dit is een fort dat je bijna 120 meter boven de Rijn kan terugvinden en is zeker een bezoekje waard. Maak later een lange stadswandeling langs de mooie pleinen en proef de geweldige stadssfeer

Jesuïtenplatz is het mooiste plein van de oude stad en via hier wandel je makkelijk naar de Sint Kastor Basiliek. Kurfürstliches Schloss en Schloss Stolzenfels zijn nog twee prachtige kastelen.

Burg-Eltz & Cochem

Na Koblenz vervolgden wij onze reis naar Burg-Eltz. En dat bezoek was toch wel echt de moeite. Een fantastisch impressionant kasteel dat Disney de inspiratie gaf voor het kasteel voor Doornroosje. Je keert terug in de tijd wanneer je hier rondloopt. Het is een van de mooiste kastelen van Duitsland en zeker een pronkstuk van de Moezel. Tot een tijdje terug woonde Karl von und Zu Eltz-Kempenich in de burcht. Ondertussen is het kasteel opengesteld voor publiek en heeft de eigenaar zijn woonst verlaten. In de buurt van het kasteel is het ook nog eens mooi wandelen.

Daarna naar Cochem. Het was onze tweede keer hier en we vonden het nog altijd even charmant! Toen we eerder op srprs.me gingen naar Trier bezochten wij Cochem ook al. Met de kabelbaan weer naar boven en daar werden we getrakteerd op een prachtig uitzicht in de perfecte zon! Gewoon perfect was het toen! Ik denk er nog vaak aan terug:-). De kabelbaan was ondertussen een dingetje geworden op deze reis. Het was al de derde.

Geierlay Hangbrug

Die morgen konden wij eindelijk iets afvinken wat al een hele tijd op ons lijstje stond. De Geierlay Hangbrug! Vroeg op de morgen vertrokken naar deze locatie. Zodanig dat er weinig volk was. Het weer viel al bij al nog goed mee! Prachtige ervaring alweer! We hadden al heel veel reizigers gehoord die heel positief waren over de hangbrug. En het was inderdaad echt de moeite. Ben je in de buurt van deze hangbrug, dan moet je deze een bezoekje brengen. Geweldige uitzichten, top beleving. Daarna gingen we nog een wandeling maken door de bossen. We geraakten echter verdwaald waardoor we er toch serieus wat langer over deden dan voorzien. Alles is natuurlijk goed gekomen!

Mainz

Op één van de dagen reden we in de late middag naar Mainz. Het was een impulsieve beslissing en een kort, blits bezoek maar wel eentje die de moeite was! Leuke stad waar we ook heerlijk gegeten hebben! Deze stad met zijn vele roze gebouwen deed ons een beetje terugdenken aan Jaipur, the pink city in India. We maakten een stadswandeling die ons via het Gutenberg museum, de dom van Mainz naar de Theodor-Heuss brug bracht. Er zijn genoeg bezienswaardigheden in deze stad om je een hele tijd bezig te houden. Maar Mainz heeft een bepaald sfeertje. Het straalt iets uit waardoor het ook al gewoon heel leuk is om in de straten te verdwalen. Wat we ook deden.

Bremm & Traben-Trarbach

Via Bremm naar Traben-Trarbach. Bremm was fantastisch mooi en zelfs een beetje betoverend. Bremm is één van de gekendste plaatsen van de moezel maar ook de mooiste. Dit prachtige wijndorpje is gelegen aan de voet van de steilste wijnberg van Europa, de Calmont, . Zoals we eerder zeiden was het betoverend en de mist maakte het sfeerbeeld nog specialer. Maak duizend en één foto’s wandel de steile berg op en geniet van deze pracht.

In Traben-Trarbach gingen we op ons uiterste gemak op ontdekking. We sliepen op een plaatselijke boot. Uitermate gezellig 😁! Traben-Trarbach heeft zelf niet heel veel te bieden maar is een leuk tussendoortje op je roadtrip. Het slapen op de boot was dan ook een zeer toffe ervaring.

Bernkastel-Kues & Kaiserslautern

Naar Bernkastel-Kues, een dorpje met opmerkelijk vele scheve gebouwen. Hier genoten we dan ook ten volle van onze laatste momenten aan de moezel. Dit kleine dorpje is een zeer typische moezeldorpje. Weer heel leuk om rond te dwalen. In de namiddag reden we dan weer verder naar Kaiserslautern. We wisten niet zo goed wat we hier gingen aantreffen. Blijkt dat Kaiserslautern een gezellige, levendige stad is met niet al te veel bezienswaardigheden. Ideaal voor een middagje sightseeing, een heerlijke koffie en wat shopplezier 😁. De ideale stad om tijdens je roadtrip even iets anders te doen dan bezienswaardigheden ontdekken. Hierna vertrokken we naar het volgende deel van onze roadtrip: het zwarte woud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *