Door de heide in Veluwezoom
Door de heide in Veluwezoom

Door de heide in Veluwezoom

Veluwezoom?

De veluwezoom is een nationaal park gelegen in Rheden. Dit park ligt in de naaste omgeving van steden als Arnhem en Zutphen. De Veluwe is een groot natuurgebied waar de veluwezoom deel van is. Je komt er heel veel prachtige heidevelden tegen en groene bossen die nog heel onaangeroerd zijn. Je wandelt er makkelijk door de uitgestippelde wandelingen. Wij zijn gestart met de paarse wandeling. Eens we bij de posbank waren hebben verder de rode wandeling gevolgd waarna we de paarse hervatten. Hierdoor hebben wij een stevige, pittige wandeling gemaakt door dit prachtige gebied. Veluwezoom is een gebied met veel hoogtes en laagtes waardoor je tijdens het wandelen best wel vaak moet stijgen en dalen. Maar het is het meer dan waard! Je wordt hier getrakteerd op geweldig mooie heuvels en prachtige uitzichten. Bij uitgeklaard weer kijk je bij de posbank zelfs tot in Duitsland.

Wandelen in de veluwezoom

Heel veel van de uitgestippelde wandelingen beginnen aan het bezoekerscentrum. Er zijn verschillende wandelingen aangeduid met een gekleurde pijl. Deze variëren tussen de 2 kilometer en 9 kilometer. Je wandelt in een lus dus kom je altijd terug bij het begin uit. Handig als je zoals wij al eens durft verkeerd lopen. Van aan het bezoekerscentrum starten er twee rolstoeltoegankelijke routes. Naast wandelen is er ook een uitgestippelde mountainbike route, een nieuwe trailrunroute en vernieuwde ruiter- en menpaden. Genoeg te doen dus in dit mooie stukje natuur! Wil je onderweg even genieten op een terrasje? Ook dat is helemaal mogelijk! 350 kilometer aan wandelpaden in de veluwezoom en genoeg dieren en natuur te ontdekken! Ideaal voor een wandelaar die graag afwisseling heeft.

Wild spotten

Heb je veel geluk dan spot je heel wat wild in de Veluwezoom. Wij zagen 2 van de 5 wilde dieren die er te spotten vallen. Wist je dat het park zijn eigen Big 5 heeft? In dit geval gaat het over het edelhert, wilde zwijn, ree, vos en Schotse Hooglander. Wij zagen een reetje voorbij huppelen en kwamen een grote kudde Schotse hooglanders tegen. Adembenemend om te zien!

Meer info?

Wil je de veluwezoom gaan ontdekken? Meer info kan je hier terugvinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *