Nederland, 6 geweldige steden dichtbij !
Nederland, 6 geweldige steden dichtbij !

Nederland, 6 geweldige steden dichtbij !

Door het coronavirus kunnen we natuurlijk niet ver reizen. Intussen proberen we dichtbij huis ook plaatsjes te ontdekken bijvoorbeeld in Nederland. Aangezien dat Nederland ons favoriete buurland is gaan we graag naar daar.

We gaan deze zomer niet echt op reis. Wel hebben we nog twee weekendjes in het vooruitzicht en enkele daguitstappen. Zo gaan we komend weekend twee dagen naar Nationaal park De Veluwezoom en naar Arnhem. In dit park kom je terecht in een prachtige natuur. De Veluwezoom heeft zelfs zijn eigen Big 5. Zeer benieuwd.

Daarnaast gaan we later deze zomer ook nog op weekend! Met enkele toppers van vrienden gaan we naar Essen in Duitsland voor mijn verjaardag te vieren! We waren opzoek naar een kortbij stedentrip in Duitsland en zo kwamen we bij Essen terecht. De stad zou volgens velen een beetje het nieuwe Berlijn zijn en triggerde ons om daar op weekend te gaan. Heel veel hippe plaatsjes en genoeg om te beleven. Door die leuke artikels over Essen kijken wij er enorm naar uit. Maar in de eerste plaats gaan we naar Nederland.

Er zijn heel wat mensen die nu kiezen voor een vakantie dichtbij huis. Een zogenoemde staycation. Enerzijds zou dat een week of meer kunnen zijn. Anderzijds kan het ook bijvoorbeeld een weekendje weg zijn.

Staycation is een beetje een vage term. Deze term laat precies uitschijnen dat je het land niet uit mag. Het is dan ook oké om naar Nederland of Duitsland te gaan bijvoorbeeld. Het corona virus zal nog een tijdje blijven dus moeten we hoe dan ook de regels respecteren.

Een staycation in je eigen land of net daar buiten kan zeer leuk zijn! Hoe begin je nu vervolgens met het plannen? Simpel kies een locatie en ontdek! Wij delen in de komende tijd een hele boel leuke plaatsjes kortbij. Aan jouw om te kiezen of je er een daguitstap of weekendje weg van maakt. In dit artikel hebben we het over leukste steden van Nederland!

Nederland

Den Haag

De politieke hoofdstad van Nederland en zoveel meer.

Den Haag is de op twee na grootste gemeente van Nederland. Toch gaan we vaak eerder naar Amsterdam of Rotterdam. Wij hadden het gevoel dat er nog meer uit Nederland te halen viel. Als eerste weekendje weg van 2020 plande we daarom een weekend Den Haag in. Wij wisten dat Den Haag wel wat bezienswaardigheden had maar we stonden verstelt wat deze stad te bieden had.

Bezoek het Binnenhof, Tweede kamer, Paleis Noordeinde. Deze moet je zeker bezocht hebben in Den Haag. De stad heeft vele museums waar je heel wat tijd kan spenderen. Ben je rond in de stad? Ga dan naar Scheveningen en maak een lange strandwandeling. Geniet bij de gezellige bars en loop de pier op.

Meer info over Den Haag vind je in ons artikel

Rotterdam

De hipste stad van Nederland

Oké we zijn er al heel vaak geweest maar Rotterdam blijft de moeite! Was je er nog nooit? Dan is het nu de moment voor deze stad te ontdekken. Rotterdam heeft alles. De hippe plekjes zoals heel veel gezellige koffiebars, leuke museums, heel veel cultuur en genoeg straten voor te shoppen! Rotterdam is en blijft een place to be. Op elke hoek valt er iets te beleven en je verveelt je nooit in deze stad.

Er is heel veel architectuur te vinden. Op Rotterdam Centraal passeren dagelijks 110.000 reizigers en is één van de vele architecturale hoogtepunten van de stad. Een andere eye catcher zijn de gekende kubuswoningen die je voor een paar euro kan bezoeken. De opvallende eye catcher kan je terugvinden in de buurt van de Markthal en de Oude Haven met het Witte Huis.

In de markthal gaat er een wereld voor je open. Je kan hier proeven van vele wereldkeukens. Als je naar omhoog kijkt zie je trouwens de Horn of Plenty. Een kunstwerk van Arno Coenen en Iris Roskam. Verder wandel je van het noordelijke deel naar zuidelijk deel van Rotterdam via de 800 meter lange Erasmusbrug. Er is teveel om op te noemen. We gaan sowieso hoogtepunten vergeten. Trek erop uit en ga Rotterdam ontdekken.

Opzoek naar meer info over Rotterdam? Die vind je hier

Utrecht

De stad van de Dom

De domtoren is het echte icoon van deze stad. Hij heeft een hoogte van 112 meter. Hierdoor is de hoogste kerktoren van Nederland. En het hoogste gebouw van Utrecht zelfs! Voor een geweldig uitzicht over de stad moet je wel 465 traptreden beklimmen. Zo bereik je de top van de toren! Met plaatselijke gids zijn er verschillende rondleidingen die je meer leren over de grote geschiedenis van de domtoren en die je meenemen naar de top.

Je beleeft de Utrechtse binnenstad pas echt als je over de Oudegracht wandelt. Ook is het gewoon al prachtig om door deze kleine straatjes te kuieren. Je vindt naast het water nog vele kleine koopmanshuizen. Er zitten vele bijzondere huisjes tussen.

Door de binnenstad kan je ook kanovaren en deze kan je huren bij Kanoverhuur Utrecht aan de Oudegracht. Weliswaar een mooie ervaring maar misschien niet voor iedereen weggelegd.

Utrecht beter leren kennen? Klik hier

Tilburg

De creatiefste stad van Nederland

Vrienden van ons wonen in Tilburg. Wij gingen een tijdje geleden op bezoek en waren echt aangenaam verrast door Tilburg! Het is wederom een Nederlandse stad die veel te bieden heeft. Creativiteit, Experimenteel en een beetje rauw. Zo kan je deze stad het beste omschrijven. De Kruikenzeikers (zo noemen ze de inwoners) verwelkomen je graag in hun stad.

Slenter door straten in het dwaalgebied vol historische panden. Eerder fan van hippe plaatsjes? Tilburg heeft er genoeg! De leegstaande panden in de spoorzone werden de laatste jaren opgevuld met restaurantjes en jonge, hippe bedrijven. Verder worden hier ook vaak feestjes georganiseerd! Genoeg hippe bars en koffiebarretjes. Daarna kan je een bezoekje brengen aan LocHal . Dit is een voormalige NS-werkplaats die anno 2020 is omgevormd tot een imposante en inspirerende culturele hotspot. Boeken lenen doe je in de bibliotheek en in de verschillende labs kan je gerust een kijkje nemen. 

Bij de Piushaven kan je ten slotte ontspannen aan het water of in het spoorpark wandel je door in zeer tof park. Natuurlijk worden in deze tijden de evenementen uitgesteld naar een later tijdstip. Er gaan anders veel evenementen door in Tilburg. De grote Tilburgse kermis is een zeer bekend evenement bijvoorbeeld. Wij waren er tijdens de kermis en deze is vrij imposant. Tilburg is zeker één van de creatiefste en experimenteelste steden van Nederland.

Wil je meer weten over Tilburg? Klik hier

Nijmegen, Nederland

De stad gecombineerd met natuur

We gingen op Srprs.me met de auto en kwamen zo in de natuur van Berg en Dal terrecht. Nadat we een wandeling deden van 16km zochten we de stad op en trokken we naar Nijmegen. Een kleine maar toffe stad.

Je komt langs vele historische bezienswaardigheden en parken wanneer je door het centrum wandelt. Bij de toeristische dienst scoor je een stadswandeling en je bent klaar om de rijke cultuur te ontdekken. Je wandelt langs rivier de waal die je wel enkele keren tegenkomt in deze stad.

Verder passeer je langs het Kronenburgerpark en dat doet denkelijk een belletje rinkelen. Juist ja de Nederlandse zanger Frank Boeijen zong erover! De kruitoren en restanten van de oude stadsmuur vind je er. Niet ver van het centrum ligt er een natuurgebied. Vanuit het centrum kan je dus de bossen en prachtige natuur inlopen. Verder vind je er genoeg winkels om leuk te shoppen en barretjes om gezellig te bekomen. Nijmegen is je bezoek meer dan waard.

Nijmegen, meer info vind je hier

Maastricht

De stad van de maas

Maastricht ontdekken! Het is zeker de moeite! Ik ken Maastricht al heel lang. Doordat de stad namelijk niet zover van de Belgische grens ligt. Vanuit Genk sta je binnen de 20 min in Nederland. Je ontdekt al wandelend door de stad bezienswaardigheden als vrijthof, Sint Janskerk & Sint-Servaas, Basiliek van Onze Lieve Vrouwe. In Jekerkwartier vind je de Helpoort, een voormalige stadspoort uit 1230.

Als je van uit de oude stad over de Sint Servaasbrug loopt kom je iets later in het nieuwere Maastricht. Dit stukje is zeker ook de moeite is. Jouw bakkie koffie haal je bij de Coffeelovers in het nieuwe gedeelte of in boekhandel Dominicanen. Al jaar en dag serveren zij de beste koffie van Maastricht.

In de eerdere vernoemde boekhandel Dominicanen tref je een prachtige boekhandel in een kerk. Deze zaak werd al vaak bekroond tot 1 van de mooiste boekhandels. Maastricht moet je gewoon ontdekken, het is zo een toffe stad!

Maastricht leer je hier beter kennen

Nederlandse steden die nog op ons to-do lijstje staan

Een weekendje weg naar Veluwezoom en Arnhem staat als eerste gepland. Ik was eerder eens een namiddagje in deze stad. We zijn benieuwd om dit stukje Nederland (opnieuw) te ontdekken. Later zouden we graag eens naar steden zoals Sneek en Leeuwarden gaan.

Het is intussen tien jaar geleden dat ik samen met mijn vader Leeuwarden bezocht. Met de bedoeling om Friesland samen met Hans verder te ontdekken zouden we later in de toekomst terugkeren. Dit naar bijvoorbeeld steden als Leeuwarden en Sneek dus. Tegelijkertijd zouden we Friesland kunnen combineren met Ameland.

Wanneer het nog eens past zouden we graag verder op verkenning gaan. Bijvoorbeeld Nederlandse steden als Breda, Bergen op Zoom, Zwolle overwegen zeker ook nog in de latere toekomst om te doen.

Daarnaast staat Groningen dan toch iets hoger op ons lijstje omdat wij hebben er al zoveel van gehoord en gelezen hebben. Daardoor zijn we ook zeer benieuwd naar Groningen. Aan de ene kant zijn er zoveel voorstanders en aan de andere kant zoveel tegenstanders. Dus vragen we ons af wat we zelf van Groningen gaan vinden.

Als laatste plaats zouden we graag gaan eilandhoppen op de Waddeneilanden. Het komt erop neer dat we nog vaak naar Nederland zullen terugkeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *