Authentieke route door Noord-Thailand : Chiang Mai
Authentieke route door Noord-Thailand : Chiang Mai

Authentieke route door Noord-Thailand : Chiang Mai

Je hebt besloten dat jullie volgende reis naar Thailand gaat. Misschien ben je er al ooit geweest, misschien ook niet. Als dit je eerste reis naar Azië is, dan heb je een goede keuze gemaakt. Is Thailand gewoon je volgende bestemming, even goed! Het is een prachtig land met heerlijk eten (als je het ons vraagt een van de beste keukens ever), een super vriendelijke bevolking en geweldig mooie plekken. Wil je op pad door Noord-Thailand? Dan zit je met deze authentieke route goed. In zes blogposts laten we je kennismaken met een route die ervoor zorgt dat je Noord-Thailand op authentieke wijze ontdekt. In dit eerste artikel lees je alles over Chiang Mai waar onze Thais avontuur echt begon!

Van Bangkok direct naar Chiang Mai

Voor de meeste reizigers begint hun Thaise avontuur in de hoofdstad Bangkok! Bij onze reis naar Thailand lag dat net even anders. We vlogen van Brussel naar Bangkok met Thai Airways en namen daar direct een binnenvlucht naar Chiang Mai. Volgens ons achteraf bekeken een goeie start van onze reis. Je hebt namelijk meer tijd om te wennen aan Thailand. Zeker als het je eerste reis naar Thailand of Azië is, dan is het wel fijn dat je even rustig kan acclimatiseren. En dat kun je in het geweldige Chiang Mai.

Tempels in Chiang Mai

Thais eten? Check! Vriendelijke Thaise bevolking? Check! Tempels? Driedubbel check want Chiang Mai heeft alvast tempels in overvloed. In een reisgids of op het internet zal je genoeg kunnen vinden over alle tempels die Chiang Mai rijk is. Daarom focussen we even op de drie voornaamste tempels. Eén van de meest bezochte tempels in Chiang Mai is Wat Chedi Luang. Het is prachtige imposante tempel. Deze tempel werd gebouwd in de 14e eeuw. De tempel werd beschadigt door beschietingen en aardbevingen. De aardbeving vond plaats in 1545 en deed de tempel gedeeltelijk instorten. Door de beschadigingen is de tempel nu gehalveerd qua hoogte. UNESCO heeft de restauratie stopgezet omdat ze niet meer wisten hoe de tempel er origineel uitzag. De stoepa is deels wel herbouwd en is de grootste in de stad. Door dat de restauratie niet meer doorging is Wat Chedi Luang nooit helemaal afgewerkt. Wat Doi Suthep is dan weer de tempel die je moet gezien hebben. Volgens de locals ben je niet in Chiang Mai geweest als je Doi Suthep niet bezocht hebt. Je moet er dus heen! Het is de meest heilige en bekendste tempel van het noorden en ligt op 16 kilometer van de stad. Bereid je iets of wat voor want eens aangekomen in het Doi Suthep national park moet je 306 treden omhoog om de tempel te bereiken. Eens je boven bent, heb je alvast een prachtig uitzicht vanaf de berg over het stad. Er valt hier veel te zien en te beleven. Je zou er zelfs een daguitstap van kunnen maken als je het combineert met het national park. De derde tempel waar we even op focussen is Wat Phra Singh. Dit is de meest bezochte boeddhistische tempel van de stad. Het heiligste Boeddhabeeld, de Phra Singh, van de stad is hier terug te vinden. Hierdoor is de tempel, ondanks zijn kleine gestalte, wel indrukwekkend. Het beeld heeft de bijnaam Lion Buddha en de tempel zelf wordt ook wel The Monastery of the Lion Buddha genoemd. Verder merk je dat Wat Phra Singh een typische noord-Thaise tempel is.

Wiang kum kam

Het is misschien niet zo spectaculair als in Ayutthaya of Sukhothai maar het is wel leuk om te bezoeken. Wiang Kum Kam is de oude stad van Chiang Mai. Er zijn niet zoveel toeristen zoals je misschien wel zou verwachten. Er is hier nochtans wel wat te zien. Op een vijftal kilometer van Chiang Mai vind je deze underground ancient city (zoals de oude stad ook wel genoemd word). Langs de ping river is dit een uit de achtste eeuw daterende oude stad van uit het Haripunchai Rijk. Je kan er gerust een hele middag doorbrengen. Het was trouwens ooit de hoofdstad van een rijk. Nu vind je er vooral aardewerk, architectuur en ruines van boeddhistische beeldhouwwerken

Sunday Walking Street & Night Bazaar

Populair bij de lokale thai en bij toeristen is de Sunday Walking Street. De markt gaat door op Ratchadamnoen Rd en is helemaal gevuld met kraampjes die echt van alles verkopen. Van stralende juwelen tot thaise kledij en nog veel meer. Je vindt het hier allemaal. De markt gaat dus op zondag door in het centrum van Chiang Mai. De verkopers verkopen hun eigen gemaakte producten. Er is hier dus wel degelijk sprake van kwaliteit en vakmanschap. Een andere bekende highlight van Chiang Mai is de Night Bazaar. Deze gaat in tegenstelling tot de sunday walking street elke avond door en niet alleen op zondag. Je zal je hier niet alleen voelen want het is er altijd heel druk. Maar dat zorgt ook voor gezelligheid. Ook hier kun je van alles kopen maar ook zeer lekker eten! Chang Klan Road, dat is de plaats waar je de night bazaar of night market terugvindt. Je kan hier ook zeker al je souvenirs kopen. Keuze genoeg :-).

Vervolg je route

Van Chiang Mai reizen we verder naar Chiang Rai. Later in deze artikelreeks reizen we nog naar Sukhothai, Ayutthaya, Bangkok en Hua Hin. Klik hieronder direct door naar de volgende stop Chiang Rai of ga direct naar een latere stop. (Nog niet alle artikels zijn beschikbaar, even geduld 😉 )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *