Fietsen door de rijstvelden in Sukhothai
Fietsen door de rijstvelden in Sukhothai

Fietsen door de rijstvelden in Sukhothai

Tijdens onze groepsreis naar Thailand stond ergens halverwege een fietstocht door Sukhothai op de planning. Een activiteit die ik wel zag zitten maar die me toch wat onzekerheid gaf. Ik ben niet echt een fietser namelijk en dus ook niet direct gewend om langer dan 10 min te fietsen. Toch wou ik deze kans niet laten liggen en startte ik aan de fietstocht. Sukhothai Bicycle Tour Thailand zorgde voor de route en de ideale begeleiding. Jib, onze Thaise gids was het gewend om met Nederlandstalige reizigers rond te fietsen want hij sprak enkele woorden Nederlands. Er was direct een klik. Jib heeft meer dan 30 jaar ervaring als gids in Sukhothai en was dus de perfecte persoon voor ons fietstochtje. We startten onze tour op een typisch Thais plekje in Sukhothai. Na het kiezen van een fiets en enkele veiligheidsvoorschriften zijn we klaar om te vertrekken. We fietsen tussen de rijstvelden en door pittoreske dorpjes. Hier beleef je het pure Thailand met zijn adembenemend mooie landschappen. Hier en daar weerklinkt een “Sawatdee khrap” wanneer we begroet worden door de altijd vriendelijke lokale Thai. Al vlug transformeer ik een zelfzekere fietser die vooral enorm geniet van alles wat er te zien valt. Sukothai is adembenemend mooi. Deze stad was trouwens de eerste hoofdstad van Thailand. Het word beschouwd als de wieg van de Thaise Cultuur. Na de lunch is het zover, we fietsen naar beroemde, historische site van de stad. Hier en daar worden al de eerste voorbereidingen voor het lichtfestival getroffen. Eens aangekomen word ik overdonderd door de imposante overblijfselen die dateren uit de 13de eeuw. Iets later ben ik dan weer bij de één van de grootste zittend boeddhabeelden die je terug vind in Wat Sri Chum. Het was een onvergetelijke ervaring in het prachtige Sukhothai. Een begeleide fietstocht met Sukhothai Bicycle Tour Thailand is een echte aanrader als je Sukhothai op een leuke manier wilt leren kennen :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *