Authentieke route door Noord-Thailand : Chiang Rai
Authentieke route door Noord-Thailand : Chiang Rai

Authentieke route door Noord-Thailand : Chiang Rai

Je hebt besloten dat jullie volgende reis naar Thailand gaat. Misschien ben je er al ooit geweest, misschien ook niet. Als dit je eerste reis naar Azië is, dan heb je een goede keuze gemaakt. Is Thailand gewoon je volgende bestemming, even goed! Het is een prachtig land met heerlijk eten, een super vriendelijke bevolking en geweldig mooie plekken. Wil je op pad door Noord-Thailand? Dan zit je met deze authentieke route goed. In zes blogposts laten we je kennismaken met een route die ervoor zorgt dat je Noord-Thailand op authentieke wijze ontdekt. In dit eerste artikel lees je alles over Chiang Rai waar we naartoe reisden na Chiang Mai.

Van Chiang Mai naar Chiang Rai

Nadat we enkele dagen doorbrachten in Chiang Mai vervolgde we onze reis naar Chiang Rai. Onderweg hebben we prachtige uitzichten vanuit onze bus. De reis van Chiang Mai naar Chiang Rai is sowieso al een beleving. Zo mooi is het. Voor dat we het weten zijn we aangekomen aan onze volgende stop. Je merkt al snel dat Chiang Rai is rustiger is als Chiang Mai. De stad telt nochtans 62000 inwoners. Chiang Rai is onterecht iets minder populair. De stad heeft veel in zijn mars en zeker een bezoek waard. Toeristen komen meestal naar hier voor trektochten en andere activiteiten. Deze prachtig regio is daar dan ook de perfecte plaats voor. Chiang Rai heeft een ietwat andere cultuur en dus ook andere tradities dan andere steden in de omgeving. Het maakt de stad daarom net iets specialer.

Tempels in Chiang Rai

Magnifiek, kitsch, uniek. De mening over deze tempel zijn verdeeld. Tamelijk uniek volgens ons. Wij hebben het over Wat Rong Khun. Je hebt veel tempels in Thailand maar deze is toch net weer iets anders door zijn witte kleur. Wat rong Khun staat ook wel bekend als the White Temple. Deze witte tempel is een tamelijk recente tempel en ligt ten zuiden van Chiang Rai. Toeristen ga je hier voorlopig nog niet in grote massa’s tegenkomen want het blijft onder de toeristen redelijk onbekend. Toch trekt Wat Rong Khun steeds meer bezoekers. Het is toch echt een uniek gegeven en je moet het gewoon met je eigen ogen zien. Dan pas beleef je hoe uniek deze tempel wel niet is. Het is zo apart. Het is kitsch maar ook schoonheid ineen. Na een tijdje ben je wel rond en heb je het gezien. Maar zeker een bezoekje waard! 50 baht is de toegangsprijs voor deze witte tempel trouwens.

Er zijn trouwens nog heel wat tempels in Chiang Rai. Doordat deze vaak wat verder uiteen liggen slaan toeristen deze vaak over. Zonde! Het is hierdoor juist niet druk aan de tempels waardoor je meer kans tot extra genieten hebt. Als je een prachtige tempel met gigantische boeddha wilt zien ga je naar Wat Huai Pla Kung. Liever een pittoreske, kleine tempel? Dan bezoek je Wat Phra That Doi Tung. Wil je genieten van een gigantisch, indrukwekkend uitzicht? Dan mag je Doi in Cee zeker niet overslaan.

De Gouden driehoek / The Golden Triangle

Voor de gouden driehoek moet je verder reizen als Chiang Rai. Toch word deze stad vaak als het beginpunt van de gouden driehoek aanzien. In België hebben wij het drielanden punt. Hier zijn Thailand, Myanmar en Laos de drie landen die door deze driehoek verbonden worden. Dit punt is wereldberoemd en word veel bezocht door de toeristen. Maar het is ook heel berucht. De Gouden Driehoek was lang de locatie waar de opiumhandel plaatsvond. Er werd namelijk papaver geteeld in de groen bergen. Hier word opium uitgehaald, een grondstof die kan gebruikt worden voor heroïne, morfine en codeïne. Nu vind je hier amper nog opiumvelden want deze hebben plaatsgemaakt voor koffieplantages, theeplantages en bloemenplantages. The Golden Triangle verken je best met een longtailboot. Vaar over de Mekong Rivier, bezichtig de gouden Boeddha bij de rivier en je kan eventueel de House of Opium bezoeken. In dit museum leer je wat er hier allemaal heeft plaatsgevonden in de afgelopen jaren.

Mae Salong

Schitterend, prachtig, adembenemend. Drie woorden die de natuur van Chiang Rai beschrijven. En dat geldt ook voor de Mae Salong Mountains. Dit is bij uitstek een van de mooiste plekken van Chiang Rai. De toeristen trekken vooral naar Doi Mae Salong. Gekend als een van de meest populaire bezienswaardigheden moet je gewoon deze plek bezoeken. Voor de authentieke theeplantages die je in Mae Salong terugvindt is dit gebergte heel gekend. Net op de grens met Myanmar vind je dit bergdorpje dat altijd mistig lijkt te zijn. Reden daarvan: Het bergdorpje ligt hoog in de bergen; -). Dit is de plaats waar de Chinezen ooit oorspronkelijk de Oolong thee introduceerde. Het is hier dan ook een beetje een klein Chinatown. Door de vele Chinese inwoners vraag je je soms af of je nog in Thailand bent. Geniet van de theeproeverijen, de prachtige adembenemende uitzichten over de groene heuvels. Ga gerust ook eens bezoek bij de kleinere theeplantages die je langs de weg terugvindt. Het is echt een must om hier te zijn geweest als je in de buurt van Chiang Rai bent.

Night Bazaar

Net zoals in Chiang Mai heb je hier ook een Night Bazaar. Deze is echter kleiner dan die in Chiang Mai maar daarom niet minder leuk. In de buurt van de bekende clock tower vind je deze bazaar terug. Thaise souvenirs, kleding maar ook gigantisch lekker Thais eten, het is hier allemaal aanwezig. Je vindt hier ook heel wat westerse gerechten als je even iets anders wilt. Een paar euro en je hebt kei lekker gegeten.

Vervolg je route

Van Chiang Rai reizen we verder naar Sukhothai. Later in deze artikelreeks reizen we nog naar Ayutthaya, Bangkok en Hua Hin. Eerder gingen we naar Chiang Mai. Klik hieronder direct door naar de volgende stop of ga direct naar een latere stop. (Nog niet alle artikels zijn beschikbaar, even geduld ? )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *