Kortelake, wandelen langs de dender in Geraardsbergen
Kortelake, wandelen langs de dender in Geraardsbergen

Kortelake, wandelen langs de dender in Geraardsbergen

Nu het corona virus wel heel aanwezig is en hebben de meesten van ons wat meer tijd. Wij zijn door het virus verbannen tot onze eigen streek. Dat kan je aanzien als een kwelling of je kan er het beste uithalen. En dat deden wij. Wij kozen ervoor om uit ons kot te komen en op wandel te gaan in onze omgeving. Er wordt trouwens overal aangemoedigd om wel te blijven bewegen. Vermits wij niet sporten maar wel veel wandelen kozen we voor die optie. Natuurlijk zijn jullie niet allemaal van Geraardsbergen. Voor sommige zal het dus nog even wachten zijn om hier in de streek te gaan wandelen. Maar degene die wel van onze streek zijn, vinden hier alvast een mooie wandeling. Ook laten we je even de voordelen van in eigen streek te wandelen weten.

Voordelen van wandelen in eigen streek:

  • Je leert je streek beter kennen en komt op plaatsjes waar je nog niet eerder kwam.
  • Je leert de schoonheid van je eigen omgeving appreciëren
  • Bij prachtig zonnig weer doe je heel veel vitamine D op.

Met meer vitamine D in je lijf en al die gezonde buitenlucht ben je weer al wat meer gewapend tegen het corona virus ?.

Kortelake

We wandelen een kleine vijf minuten en lopen richting de start. Net naast de dender vind je het bruggenhuis waar de wandeling start. Direct zie je de dender al liggen en zie je al een stukje schoonheid van het jaagpad. De wandeling loopt door een groot stuk van Overboelare, een van de vele deelgemeentes van Geraardsbergen. Later in de wandeling flirt het zelfs met Waalse grens. Tussen stad Geraardsbergen en de Waalse grens vind je dus Kortelake. Het is een langgerekte strook langs de dender met prachtige natuur. Als je verder wandelt over de rechteroever kan je optimaal geniet van al het schoon dat de natuur hier voor je klaar heeft. Gedurende heel de wandeling blijf je verbaasd hoe mooi het in eigen streek kan zijn. Een goed paar stevige wandelschoenen of eventueel laarzen zijn misschien wel aan te raden want het kan soms modderachtig zijn. Maar dat maakt het juist leuker. Op de nattere plaatsen zie je rietvegetatie terwijl op andere plaatsen je jezelf bevindt in een prachtig valleibos. Met hier en daar een moerassig stukje. Aan eiken en Elsen geen gebrek tijdens je wandeling. Kortelake is de plaats om vogels te spotten. Volgens de site van Natuurpunt kan je hier onder andere de wielewaal, houtsnip, glanskop en matkop terugvinden. Verder zijn er nog verschillende soorten vogels. Konijnen en Hazen. Vossen en wezels. Eekhoorns en hermelijnen. Wij zouden nog een tijdje kunnen doorgaan maar ook deze beestjes kan je hier spotten.

Meer info kan je terugvinden op de site van Natuurpunt

Alle foto’s zijn eigendom van Natuurpunt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *