De bestemmingen van onze eerste reis na de lockdown

Naar welke landen reizen we dit najaar?

Het corona virus gooide onze levens de laatste maanden nog al overhoop. We mochten plots niet meer gaan werken en zaten allemaal in Lockdown. Vele mensen gingen wandelen en ontdekte beter als ooit ter voren hun eigen streek. Wij maakte wandelingen door stukjes eigen streek waar we nog nooit geweest waren. Lange tijd dachten we zelfs niet aan reizen.

De corona zorgde ervoor dat onze geplande reis naar Canada niet kon doorgaan. Dat was de beste beslissing maar toch waren we teleurgesteld. In de voorbije weken hadden we dan ook totaal niet aan reizen gedacht. We hadden totaal geen zin om er over te schrijven of iets te posten.

Tot een collega vroeg wanneer we ons verlof zou nemen. Toen kwam bij ons de vraag wat gaan we doen met onze vakantiedagen? Spenderen we ze thuis? Of zoeken wij een Europese mogelijkheid? We begonnen rond te kijken en al vlug kwam er een idee voor een mogelijke reis aan.

Benieuwd naar waar de neuzen nu gericht zijn? En naar waar wij mogelijks reizen dit najaar als corona er geen stokje voorsteekt? Je leest het nu hieronder!

Bepaling van de bestemming

Het is natuurlijk niet zo simpel om in deze tijden te bepalen naar waar je op reis gaat. Er zijn heel wat zaken waar je rekening mee moet houden. Zijn de landsgrenzen open? Moet ik in verplichte quarantaine voor ik het land binnen mag? Zijn er specifieke maatregelen? Het is dus wel even nadenken. Buiten Europa was sowieso geen optie. Omdat we het bos niet meer door de bomen zagen zochten we andere methode om onze bestemming te bepalen. We namen elk een papiertje waarop we 10 Europese bestemmingen noteerde. Eens dit klaar was, vergeleken we alle landen. We gingen verder met de landen die overeen kwamen. Met dit samengestelde lijstje in het achterhoofd begonnen we dus te googelen wat de maatregelen in deze landen waren. Van de vijf overgebleven landen konden we er alweer twee schrappen. En toen kwam onze bestemming of beter gezegd bestemmingen naar voor. We kozen dus voor 2 landen waar we door zullen reizen dit najaar.

De bestemming

Het wachten word beloond. Binnen enkele woorden/zinnen weet je waar we naartoe reizen. Het zijn twee landen die al even op ons lijstje staan. Hans was samen met mij al op citytrip in het ene land. In het andere land bezocht ik de hoofdstad toen ik met mijn vader op cruise was. De bestemmingen waar we dit najaar naartoe reizen zijn: (trommelgeroffel) Denemarken en Zweden. Twee Scandinavische landen die we graag veel beter willen leren kennen. Ondertussen hebben we een voorlopige route uitgestippeld van steden en plaatsen die we echt willen bezoeken. Voor de rest ligt alles open. Door dat we beperkter zijn qua tijd zullen we niet naar alle mooie plekjes in deze landen kunnen reizen. Maar door deze selectie hebben we het gevoel dat we al heel veel moois gaan ontdekken. Het doet deugd dat er terug een vooruitzicht is en er een beetje gedacht kan worden over reisplannen.

Niet wat we gewend zijn

Het opzet van de reis is dus een roadtrip door Denemarken en Zweden. Met een tussenstop in het heengaan en terugkomen in Duitsland. We gingen niet eerder met ons twee op roadtrip voor een verre afstand dus we zijn best wel benieuwd hoe dat gaat lopen. We hebben een route maar willen vooral ook kijken wat we tegenkomen en wat we willen beleven. Omdat het corona virus altijd onze plannen kan saboteren willen we ook zo min mogelijk op voorhand vastleggen. Een paar dagen voor vertrek de eerste slaaplocaties boeken en zo telkens maar een dag of twee op voorhand boeken. Zo zijn we ook vrij in waar we heen willen. Misschien dat we tegen ons vertrekken alweer anders denken en alles al vastgelegd hebben van slaaplocaties ;). We zien wel hoe het uitdraait.

Plaatsen waar we zeker naartoe gaan

Bremen / Århus / Aalborg / Skagen / Göteborg / Malmö / Kopenhagen / Hannover

Plaatsen die we mogelijks aandoen

Enkele personen in onze naaste omgeving (die al naar Zweden reisden) raden ons aan om naar de gekende meren te gaan. Dit zouden we eventueel tussen Göteborg en Malmö doen maar we moeten dan nog even bepalen wat een haalbare goede locatie is om langs te rijden. Verder zouden we ook eventueel een stop maken in Odense als de tijd het toelaat. Stockholm doen we trouwens niet omdat we er al eerder waren. Hoe graag we ook terug willen, het ligt een beetje uit de richting. Er zal sowieso genoeg op ons pad terechtkomen. Daarom hebben we nog geen duizend stops gepland. Zodanig dat we kunnen genieten van wat op ons pad komt :).

Jullie tips!

Hebben jullie tips voor Denemarken of Zweden? Of heb je adviezen voor als je de eerste keer op verre roodtrip gaat? Heb je zoiets van deze locatie moet je echt bezoeken? Laat het weten via de contactpagina of via de comments hieronder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.